The brief

The client wanted a construction company who could help create their dream home. Richard, the client and Architect, designed a fantastic building, but needed it built in a tight and challenging location: hidden in a heavily wooded area with views across the South Downs National Park.

The work

The building was constructed using a mix of masonry and steel frame. This gave the illusion of the rear corner of the building floating in mid-air. The zinc roof was complemented with vertical larch cladding. During construction, the clients lived on site so special effort was made on the part of the site manager to keep disruption to a minimum.

The result

The house really is testament to Richard’s design and sits beautifully within the trees. When entering the first floor lounge, you are greeted with a view of the tree canopy and the South Downs never previously appreciated.

Tree-top views, Storrington
Tree-top views, Storrington
Tree-top views, Storrington
Tree-top views, Storrington
Tree-top views, Storrington
Tree-top views, Storrington
Tree-top views, Storrington
Tree-top views, Storrington
Tree-top views, Storrington
Tree-top views, Storrington
Tree-top views, Storrington
Tree-top views, Storrington
Tree-top views, Storrington
Tree-top views, Storrington
Tree-top views, Storrington
Tree-top views, Storrington
Tree-top views, Storrington
Tree-top views, Storrington
Tree-top views, Storrington
Tree-top views, Storrington
Tree-top views, Storrington
Tree-top views, Storrington
Tree-top views, Storrington
Tree-top views, Storrington
Tree-top views, Storrington
Tree-top views, Storrington
Tree-top views, Storrington
Tree-top views, Storrington
Tree-top views, Storrington
Tree-top views, Storrington
Tree-top views, Storrington
Tree-top views, Storrington
Tree-top views, Storrington
Tree-top views, Storrington

Got a project in mind?

Contact us